Home
Nieuws
Doelstellingen
Organisatie
Historie
Genealogie
Wapenfonds
Doneren
Links
Contact
 

 
 

 

Nieuws - Persberichten

20 juli 2019

Derde lustrum

Op 16 juli 2019 is het alweer 15 jaar geleden dat de stichting werd opgericht. Dit bijzondere moment wordt gevierd door een aantal extra publicaties op de website.

De afgelopen periode heeft de stichting een aantal oude kaarten van Namen aangekocht, deze worden op het moment geïnventariseerd en gepubliceerd op de website. Het derde lustrum staat in het teken van cartografie. "Cartografie was een ondergeschoven kindje maar heeft op dit moment onze volledige aandacht.", aldus de voorzitter mr. M.G.H. van Namen.

De oude stads- en provinciekaarten die in het verleden zijn uitgegeven worden op dit moment geïnventariseerd. Voorzitter mr. M.G.H. van Namen: "We proberen de komende periode een zo'n compleet mogelijk overzicht te krijgen van de kaarten die in het verleden zijn uitgegeven, indien mogelijk zullen deze ook worden gepubliceerd".


15 januari 2017

Stichting Van Namen Foundation 12,5 jaar

Op 16 januari 2017 is het alweer 12,5 jaar geleden dat de stichting werd opgericht. Dit heugelijke feit wil de stichting niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en zal dit dan ook vieren met extra publicaties de komende periode.

De stichting die als doel heeft: "opsporen en documenteren van de genealogie van het geslacht van Namen en het in bewaring verkrijgen van voorwerpen, documenten en afbeeldingen die voor het geslacht van Namen van historisch betekenis zijn" kan tevreden terugkijken op de afgelopen 12,5 jaar. De voorzitter, mr. M.G.H. van Namen is erg enthousiast over de bereikte resultaten tot nu toe: "Er is inmiddels veel bereikt! Veel bronnen zijn in kaart gebracht, gedigitaliseerd en online gepubliceerd. Dit hadden we bij de oprichting niet voor mogelijk gehouden".

De stichting heeft de afgelopen 12,5 jaar veel informatie weten te verzamelen. Geregeld vinden er aanvullingen plaats welke online worden gepubliceerd zodat ook het publiek toegang heeft tot deze informatie. Ook in de komende periode staat een aantal publicaties gepland.


Datum 4 september 2004

Vestiging Van Namen Foundation

Op 2 september 2004 is aan de Willemsstraat 33 te Leiden een pand aangekocht door de Van Namen Foundation. Het pand zal fungeren als secretariaat en archief van de Foundation, het overige gedeelte zal worden verhuurd. 

De stichting was al enige tijd bezig met het zoeken naar geschikte huisvesting voor het archief en secretariaat. “Om de ontplooiingsmogelijkheden van de stichting niet in de weg te staan was het van groot belang om geschikte huisvesting voor de stichting te vinden”, aldus de voorzitter M.G.H. van Namen.

Het pand zal worden opgeknapt en Fortuna worden genoemd naar de godin van het Lot, geluk en de rijkdom. Voorzitter M.G.H. van Namen: “Een pand met een dergelijk belangrijke status voor de stichting verdient een naam”.


Datum 16 juli 2004

Oprichting van Namen Foundation een feit

Op 16 juli 2004 is de Van Namen Foundation opgericht en ingeschreven, zij zetelt te Leiden. De stichting heeft als doel het opsporen en documenteren van de genealogie van het geslacht van Namen en het in bewaring verkrijgen van voorwerpen, documenten en afbeeldingen die voor het geslacht van Namen van historisch betekenis zijn.

De oprichting vond plaats in notariskantoor Van de Eijnden & Koster notarissen te Waardenburg. Bij de oprichting was aanwezig de heer M.G.H. van Namen welke de stukken heeft ondertekend. Voorzitter M.G.H. van Namen: "De stichting is een nieuwe mijlpaal voor het geslacht Van Namen welke velen deuren zal openen die voorheen gesloten bleven".

De stichting gaat onmiddellijk aan de slag om de genealogie op papier te zetten en het familiewapen te registreren. Voorzitter M.G.H. van Namen: "Gegevens gaan verloren gedurende de tijd om dit te voorkomen is er een orgaan nodig dat deze gegevens verzameld en beheert, zodat de informatie ook voor toekomstige generaties bewaard blijft."

Home | Nieuws | Doelstellingen | Organisatie | Historie | Genealogie | Wapenfonds | Links | Contact

Laatst bijgewerkt op 9 februari 2024
 
© 2004-2024 Van Namen foundation