Home
Nieuws
Doelstellingen
Organisatie
Historie
Genealogie
Wapenfonds
Doneren
Links
Contact
 

 
 

 

Wapenfonds

Het familiewapen is tenminste al enkele tientallen jaren in het bezit van de familie. Alhoewel er vraagtekens te zetten zijn bij de echtheid van het wapen is het door de stichting als officieel wapen erkend van de familie van Namen. Het wapen toont grote gelijkenissen met de stad Namen en de provincie Namen in België.

Het doel van het wapenfonds is om het wapen officieel te registreren bij het CBG (Centraal Bureau voor Genealogie) in Den Haag en verder wetenschappelijk onderzoek te doen naar de echtheid en afkomst van het wapen. Ook de heraldische betekenis zal verder worden onderzocht en op papier worden gezet.

Hoe kunt u het wapen bestellen?
Het officiële Van Namen wapen wordt alleen verstrekt aan personen die hun verwantschap met de familie kunnen aantonen. Als u aan het secretariaat uw naam, voornamen, geboortedatum, adres en namen van uw ouders opgeeft, dan wordt dit in de "Databank Van Namen" gecheckt.

U kunt bestellen:

Niet leden Leden
Stamboom Graven Van Namen € 12,50* €   7,50*
Stamboom (Oirschotse tak) € 27,50* € 22,50*
Stamboom (Drielse tak) € 12,50* €   7,50*
Stamboom België € 12,50* €   7,50*
Stamboom (Overzee) € 20,00* € 15,00*
     
Uw stamreeks € 15,00* € 10,00*
Uw familiedossier € 25,00* € 17,50*
     
A3 formaat in kleur zonder lijst € 15,00* € 10,00*
A4 formaat in kleur zonder lijst € 10,00* €   5,00*

 *Bovengenoemde bedragen zijn exclusief verzend kosten

Het wapenfonds.
Het bestuur van de Van Namen Foundation heeft besloten dat alle opbrengsten van het wapen worden ondergebracht in het z.g. “Wapenfonds”. Het Wapenfonds staat onder beheer van de penningmeester en onder toezicht van de raad der wijzen. Het bestuur hoopt zo een aanzet te hebben gegeven tot een flink fonds, waarmee zinvolle zaken voor de stichting gedaan kunnen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk, dat wij als stichting afspraken maken met een graveur, zodat de wapenvoerders tegen een scherpe prijs zegelringen e.d. kunnen bestellen. Ook kan het Wapenfonds dienen als voorfinanciering van het “VanNamen-boek”; de voorbereidingen voor het eerste deel daarvan zijn in volle gang.
Wij hopen dat op deze manier het familiewapen één van de banden mag zijn, die ons als "Van Namens" nog sterker bindt.

Wapenfonds

aanmeldingsformulier
Wordt nu lid!familieboek
Familieboek

Home | Nieuws | Doelstellingen | Organisatie | Historie | Genealogie | Wapenfonds | Links | Contact

Laatst bijgewerkt op 29 januari 2023
 
© 2004-2023 Van Namen foundation