Home  Nieuws  Route  Sitemap  Contact

Historie - Arrondissement namenHet arrondissement Namen is een van de drie arrondissementen van de provincie Namen. Het arrondissement heeft een oppervlakte van 1164,85 km² en telt (1 januari 2007) 294.320 inwoners.

Het arrondissement is zowel een bestuurlijk als een gerechtelijk arrondissement.

Geschiedenis
Het arrondissement Namen ontstond in 1800 als eerste arrondissement in het departement Samber en Maas. Het bestond oorspronkelijk uit de kantons Andenne, Dhuy, Fosses-la-Ville, Gembloers en Namen.

In 1977 werden de toenmalige opgeheven gemeenten Noville-sur-Mehaigne aangehecht van het arrondissement Nijvel. Van het arrondissement Philippeville werden Biesmerée, Stave en Oret (grootste deel) aangehecht. Van het arrondissement Dinant werd Rivière aangehecht en aan datzelfde arrondissement werden Denée en Sosoye afgestaan. Van het arrondissement Hoei werden Landenne en Seilles aangehecht en werden er gebiedsdelen uitgewisseld en van het arrondissement Charleroi werd Boignée aangehecht.

English: Map of Namur District in province of Namur, Belgium.
Français : Carte indiquant la localisation d'arrondissement de Namur dans la Province de Namur.
  The Great Library is a Van Namen Foundation Property. Copyright © 2004-2024 Van Namen Foundation. All rights reserved. Privacy policy.